NIRAS-konsernet i Norge

NIRAS’ fundament i Norge

NIRAS er et skandinavisk konsulentselskap med 38 kontorer i 26 land i Europa, Asia og Afrika, som har spesialisert seg på ingeniøroppgaver og profesjonelle rådgivningstjenester. Hovedkontoret ligger i Allerød, 30 km nord for København i Danmark.

I Norge har selskapet nå kontorer i Oslo (Tullins gate og Ammerud), Drammen og Stavanger.

Eierforhold

NIRAS er et danskregistrert aksjeselskap med NIRAS Fonden som hovedaksjonær (73 prosent) i gruppens holdingselskap NIRAS Gruppen AS, som eier aksjer i alle de andre NIRAS-selskapene. De øvrige aksjene i NIRAS Gruppen AS eies av de ansatte.

Aktiviteter

NIRAS er involvert i tusenvis av prosjekter over hele verden hvert eneste år. NIRAS setter sin ære i å forme kundenes visjoner eller utfordringer til bærekraftige løsninger. NIRAS har for eksempel vært involvert i:

  • Fornybar og grønn energi, for eksempel over 70 vindenergiprosjekter i Nord-Europa og Asia siden 1986, de fleste av prosjektene offshore 
  • Utvikling og optimalisering av offentlige forsyningsselskaper, ledningsnett for vannverk og management-systemer, vannforsyning og kloakknett i Europa, Midtøsten, Asia og Afrika
  • Å hjelpe over 150 selskaper i forskjellige deler av verden med å identifisere potensialet for å etablere industriell symbiose og utnytte ressurser bedre 
  • Klimatilpasninger i byer som København, Stavanger, Beira, og Vinh Yen
  • Havner i blant annet Kenya, Ghana, Togo, Taiwan, Sri Lanka, Storbritannia, Skottland og Kypros 
  • Jernbaner i blant annet Litauen, Malaysia og Russland
  • Planlegging, etablering og gjennomføring av byggingen av Danmarks største sykehus
Historie

NIRAS ble grunnlagt som aksjeselskap i 1956 av sivilingeniør Jørgen Kristian Nielsen (født 1924) og Konrad Rauschenberger (1924–2015). Rauschenberger, som opprinnelig var fra Ungarn, flyktet til Danmark under dramatiske omstendigheter som blindpassasjer på et transporttog for tropper under andre verdenskrig.

I 1956 grunnla han, nå som dansk statsborger, sammen med den danske ingeniøren Jørgen Kristian Nielsen det rådgivende ingeniørfirmaet Nilsen og Rauschenberger, som senere ble omdøpt til N & R Gruppen AS – nå NIRAS. Gjennom det meste av sin levetid har NIRAS vokst gjennom en kombinasjon av organisk vekst og oppkjøp.

Bredt nedslagsfelt

NIRAS tilbyr ingeniørtjenester, planlegging, prosjektstyring og andre tjenester innenfor alle aspekter av byggevirksomhet.

Vi fokuserer på tradisjonelle byggeprosjekter som jernbaner, havner, komplekse bygninger som store sykehus, i tillegg til miljø, klima og energi – tradisjonell energi så vel som fornybar og grønn energi – samt utviklingsbistand.

De aller fleste av våre 1400 ansatte er høyt utdannede spesialister, som ingeniører, antropologer, økonomer, arkitekter og ledelseskonsulenter.

Sammenheng og trygghet

Som kunde av NIRAS vil du alltid få en opplevelse av sammenheng og trygghet. Selv om våre tjenester leveres av norske medarbeidere i Oslo, Drammen eller Stavanger, eller av et av våre andre kontorer, kan du være sikker på at du får en optimal kundeopplevelse med fokus på din situasjon og dine behov.

Du vil oppleve at du har en stor organisasjon i ryggen, en som tenker helhetlig og har teamarbeid i genene.

KONTAKTPERSONER

Janne Aas-JakobsenTullins gate, OsloT: +47 902 06 307E: Send E-mail
Eivind Bøe DrammenT: +47 95 05 75 65E: Send E-mail

Ytterligere kontaktinformasjon

© NIRAS - Bachetomta næringspark - Lierstranda - 3400 LIER og ipark Innovasjonspark Stavanger - Prof. Olav Hanssens vei 7a - 4021 Stavanger

Udfyld et kort spørgeskema om Niras' hjemmeside
Deltag i lodtrækningen om 10x2 biografbilletter

Vi bruker cookies for å sikre at du får best mulig opplevelse på nettstedet vår. LES MER OK!