Gode kolleger og nysgjerrighet motiverer i hverdagen

Pål Andre Z. Johansen kan det aller meste innen bærekraftig energi, men motiveres fortsatt av å lære nye ting.

Hvilken bakgrunn har du?

Jeg har en bachelor i energiteknologi og en mastergrad i bærekraftig energi, og utenom utdanningen min har jeg bakgrunn fra Forsvaret. Jeg har blant annet jobbet i Hæren i Afghanistan, og jeg har et par år som våpentekniker på fregatt bak meg. Siden dette har jeg jobbet i det samme selskapet hele tiden, det som først het "smi energi og miljø" og som nå er en del av NIRAS.

Hvordan endte du opp i NIRAS? 

Jeg traff en venninne på bussen som jobbet i det som ble NIRAS Norge, mens jeg var midt i masteroppgaven. Vi snakket litt sammen og hun tipset sjefen sin som tok kontakt, og vips så var det gjort.

Hva gjør at du trives i NIRAS?

Stor frihet til å finne oppgaver og løsninger, masse spennede oppdrag og verdens beste kolleger!

Hvordan er en typisk arbeidsdag for deg?

Det varierer ganske mye, men store deler av dagen blir brukt på pulten med simuleringer, beregninger eller rapporter som skal lages. Dagene blir ispedd arbeids- og prosjektmøter, og i hvert fall et par befaringer hver uke. 

Hva motiverer deg i arbeidsdagen?

Ettersom jeg i stor grad er en selger og er med på å selge egne oppdrag, er det å levere godt til kunden min største motivator. I tillegg kommer nysgjerrighet og gleden av å lære nye ting, spesielt når jeg jobber med og lærer av kolleger.

Hva er det viktigste for deg når du arbeider på et prosjekt?

Det viktigste er alltid at kunden er fornøyd; det er det som gir arbeidet mening. I tillegg er det viktig at jeg kan stole på dem jeg er avhengige av. Å oppleve at en ender opp med å levere dårligere enn det en selv ønsker fordi noen ikke leverer det de skal til rett tid, kan være veldig frustrerende. Ettersom de jeg er avhengige av for det meste er kolleger, går dette stort sett ganske smertefritt. Fokus på prosjektstyring og kommunikasjon gjør at jeg heldigvis sjeldent opplever forsinkelser forårsaket av andre. 

Hva driver du med på fritiden?

Selv om eg egentlig er fra Bryne har jeg blitt en skikkelig byas etter at jeg flyttet inn til Stavanger. Konserter og kafe- og barbesøk er det jeg helst bruker helgene på. Ellers er jeg en kjempenerd og bruker mye av fritiden min på rollespill og brettspill.