NIRAS lanserer nå et nytt graduate-program, som på bare to år vil gi deltakerne nødvendig kompetansene til å jobbe på tvers av skandinaviske prosjekter innen infrastruktur, forsyning og miljø.
Nyhet

Skandinavisk graduate-program med internasjonalt utsyn

Et toårig opplæringsprogram for nyutdannede skandinaviske ingeniører innen infrastruktur, miljø og forsyning akselererer deltakernes karriere med et raskt voksende nettverk og internasjonal prosjekterfaring. I programmet vil personer veksle mellom opphold ved NIRAS’ avdelinger i Danmark, Sverige og Norge.

08. jun 2021

Hvis du er nyutdannet ingeniør, har interesse for Skandinavia og et ønske om et konsentrert karriereforløp, er det nå du bør slå til og skrive en søknad.

NIRAS lanserer nå et nytt graduate-program, som på bare to år vil gi deltakerne nødvendig kompetansene til å jobbe på tvers av skandinaviske prosjekter innen infrastruktur, forsyning og miljø.

"Graduate-programmet har den fordelen at deltakerne kommer seg rundt og får se annet enn sin egen arbeidsplass. De veksler mellom opphold i Danmark, Sverige og Norge og kommer til å jobbe på prosjekter sammen med kolleger fra ulike land. Et prosjekt i Norge kan f. eks. være bemannet med kolleger fra både Danmark og Norge", sier direktør i Norge Theis Rasmussen.

Setter fart på karrieren som rådgiver

Stillingsannonsen er nettopp lagt ut på NIRAS’ skandinaviske nettsteder, og de første deltakerne begynner 1. oktober 2021. Programmet inkluderer opphold i Danmark, Sverige og/eller Norge, samt kurser og webinarer i prosjektledelse, rådgiverrollen og kommunikasjon.

NIRAS’ svenske direktør Christian Sandberg fremhever programmet som en fantastisk mulighet for å akselerere karrieren som rådgiver.

"Gjennom ulike typer oppgaver og ved å jobbe i tre forskjellige avdelinger i løpet av programmet oppnår du et godt og bredt fundament innen fagfeltet ditt. Du får et raskt voksende nettverk og møter dyktige medarbeidere som alltid er klare til å gi faglig sparring. Jeg vurderer at du oppnår tre-fire års erfaring på to år", sier Christian Sandberg.

Og senior HR Business Partner i NIRAS Ulla Mahler supplerer:

"Deltakerne utarbeider sammen med avdelingslederen en personlig utviklingsplan som de kontinuerlig vurderer. De nyutdannede ingeniørene kan se frem til å utvikle fagkompetansen når de som rådgivere blir en del av et kompetent fellesskap som jobber med å løse samfunnsviktige oppgaver", sier Ulla Mahler.

Vekst i det skandinaviske markedet

NIRAS opplever vekstmuligheter i det skandinaviske markedet og vil gjerne ha fremtidens ingeniører med på denne reisen.

Etter forløpet forventes deltakerne å bli tilbudt jobb i NIRAS’ avdelinger i Norge eller Sverige, hvor de i den fortsatte karrieren får god bruk for den internasjonale erfaringen.

"Ambisjonen vår er å vokse fra å være en ledende rådgiver i det danske markedet til å bli en betydelig aktør og foretrukket rådgiver i hele Skandinavia. Til NIRAS’ graduate-program søker vi nyutdannede, smarte og ambisiøse ingeniører som, akkurat som oss, har en visjon om å jobbe i hele Skandinavia og være med på denne utviklende reisen", sier NIRAS’ internasjonale konserndirektør Markus Davelid.