Nanoteknologi i vannrensing

Ida Johansen Portræt NO

Ida Johansen benytter kunnskapen fra mastergraden i nanoteknologi og 4,5 års med forskning til å gjøre noe godt for miljøet gjennom rensing av miljøgifter.

Hvilken bakgrunn har du?

Jeg har en mastergrad i nanoteknologi fra NTNU, med spesialisering innen materialer, energi og miljø. Etter studiene jobbet jeg med forskning på vannrensingsteknologi i 4,5 år, før jeg startet i NIRAS i februar 2019.

Hvorfor søkte du deg til NIRAS?

Da jeg arbeidet med utvikling av ny renseteknologi ble jeg kjent med flere miljøgifter, deriblant PFAS. Vanskeligheten med å bryte ned disse stoffene fanget interessen min veldig, og ved å søke litt rundt på internett fant jeg ut at NIRAS har prosjekter som går på PFAS-rensing. Da var det bare ta kontakt!

Hva gjør at du trives i NIRAS?

Det er mange spennende og varierte arbeidsoppgaver. Jeg får være med i alle faser av prosjekter, og nye utfordringer gjør at jeg alltid lærer noe nytt. Fantastiske kollegaer gjør det også morsomt å være på jobb.

Hvordan er en typisk arbeidsdag for deg?

En typisk dag starter med å få oversikt over hvordan det ligger an med alle prosjekter, og videre kan det variere  mellom befaring, prøvetaking, rapport- og tilbudsskriving og deltakelse i møter. Rett og slett veldig variert!

Hva motiverer deg i arbeidsdagen?

Det er motiverende å vite at det man gjør har en positiv innvirkning på miljøet, samtidig som at man kan være med på å styrke omdømmet til NIRAS.

Hva er det viktigste for deg når du arbeider på et prosjekt?

Det er viktig at det som leveres er av god kvalitet, og ikke minst at kunden er fornøyd.

Hva driver du med på fritiden?

På fritiden går det meste av tiden til å være med venner og familie, litt trening, og generelt sett finne på hyggelige aktiviteter.

Vil du vite mer?

Ida Johansen

Ida Johansen

Head of Department

Oslo, Norway

+4793204733

Les også