Finansparken i Stavanger: BREEAM-NOR Outstanding-sertifikat

Aapning Finansparken10

Finansparken i Stavanger har nå fått sitt BREEAM-NOR Outstanding-sertifikat, som det sjuende i Norge, og det første i Vest-Norge. Bygget ble også kåret til både Årets Bygg 2019 og Årets trebyggeri 2019. Hege Aasbø i NIRAS har vært BREEAM-revisor for bygget.

4. februar, 2021

Finansparken er det nye hovedkontoret for SpareBank1 SR-Bank.

«Det har vært en glede å være revisor for sertifiseringen av Finansparken. Det har vært et godt samarbeid med BREEAM-rådgiverne i Veni AS, og alle de som har vært med å bygge Finansparken; først og fremst Veidekke. I tillegg til å ha Outstanding miljøkvaliteter er det også blitt et utrolig vakkert bygg!» sier BREEAM-revisor Hege Aasbø.

Financialpluspark Photoplussindreplusellingsen H1a6781

Den høyeste klassifiseringen

Miljøkvalitetene som har gitt den høyeste klassifiseringen, er bl.a. at bygget er oppført i massivtre, har sedumdekke på taket, gode sykkelfasiliteter og lav parkeringsandel.

I tillegg legger byggets avanserte tekniske anlegg til rette for gode løsninger både for energi og trivsel, med blant annet 32 energibrønner, stor varmegjenvinner som går over to etasjer, hybridvifter som slipper varm luft ut av atrium om sommeren, smarthusløsninger og belysning med mulighet for individuell justering.

Prisen for Årets Bygg 2019 og Årets trebyggeri 2019

Finansparken i Stavanger vant både prisen for Årets Bygg 2019 og Årets trebyggeri 2019. Juryen trekker blant annet frem nybrottsarbeid innen massivtre og limtre i bygg, der alle sammenføyninger er gjort i tre.

Bygget er tegnet av Helen & Hard og Saaha Arkitekter og oppført av Veidekke.

Vil du vite mer?

Les også