Digitalt kart skaper oversikt

Kortinfo Editering Small (1)

Med KortInfos digitale kart har deltakere og arrangører alltid en fullstendig og oppdatert oversikt over lokalet for Folkemødet på Bornholm.

12. juli, 2021
  • Sektorer: Data & Digitalisering
  • Land: Danmark

Lukten av grillpølser er en fast del av festen, når organisasjoner, politikere og vanlige, nysgjerrige mennesker samles til det årlige Folkemødet på Bornholm. 

Stekte pølser er kanskje en enkel meny, men å fyre opp gassgrillen til en slik stor folkefest med 100 000 deltakere krever nøye planlegging. Grillmesteren må ha tillatelse til å bruke gass og brannmyndighetene skal informeres.

For å skape oversikt over alt fra gassgriller, rømningsveier og veisperringer til stands og elektriske installasjoner, er det digitale kartet KortInfo for tredje år på rad et uunnværlig verktøy for laget bak og deltakerne på Folkemødet. KortInfo sørger for at alle alltid har tilgang til oppdatert informasjon om sidens fasiliteter.

Tre kart kombinert til ett digitalt

KortInfo er utviklet av NIRAS og erstatter den tidligere ordningen fra før 2015, hvor beredskapsarbeidere, elektrikere og arrangører måtte jobbe med tre forskjellige papirkort i lommen.

Folkemøtesekretariatet hadde eget kart med scener, telt og toaletter oppført. Et trafikkkart viste bussruter og stenginger, og til slutt hadde Bornholms Regionkommune en kartplattform med fredede hus, vannledninger og annen teknisk informasjon. Kartene ble skrevet ut som pdf-er.

I tillegg til vanskeligheten med å sammenligne informasjon på tre forskjellige steder, gjorde oppsettet også at for eksempel nødpersonellet aldri kunne være sikre på om kartene var gjensidig oppdatert.

KortInfo samler all relevant informasjon på ett og samme kart, som kan oppdateres fortløpende, slik at alle jobber ut fra samme informasjon.

Det er praktisk når nødetatene gjennomfører tilsyn i teltområdet før Folkemødet starter.

Informasjon kan målrettes

KortInfo samler mer enn 20 forskjellige lag med DWG- og TAB-filer, og den lagdelte strukturen lar deg målrette innholdet til forskjellige grupper. For Folkemødet er oversikten over telt og toaletter relevant for alle besøkende, mens elektrikernes kabelføringer eller plassering av hotspot-rutere er forbeholdt det tekniske personalet.

KortInfo Touch lar kartet vises på en tilpasset måte på mobiltelefoner og nettbrett. Mens nødpersonell raskt kan sjekke med KortInfo på mobilen om tillatelse til gass på standplass er gitt, kan deltakerne bruke kartet til å finne nærmeste telt med grillpølser.

Alltid oppdaterte kart

  • KortInfo samler all informasjon om et område på ett kart.
  • Med CAD-GIS-konvertering får KortInfo informasjon fra ulike systemer for å snakke sammen i samme program.
  • Med et enkelt klikk kan kartet oppdateres slik at alle brukere har den samme oppdaterte informasjonen.
  • KortInfo er strukturert i lag slik at innholdet kan målrettes og reserveres for spesifikke brukere. På Folkemødet er informasjon om for eksempel elektriske installasjoner kun relevant for teknisk personell, mens alle Folkemødet-besøkende må vite hvor toalettene er.

Kontakt

Mikael Kræpping

Mikael Kræpping

Head of Department

Aarhus, Denmark

+45 8732 5812

Se også: