Utvikle Ryfisk sin laksefabrikk til en høykvalitets, høykapasitets fabrikk

P1050594

NIRAS bistår ledelsen i Ryfisk, MOWI, med å utvikle deres fabrikk til en moderne, høykvalitets og høykapasitets lakseproduksjonsfabrikk.

1. mars, 2024
  • Sektorer: Næringsmidler
  • Land: Norge

Et langsiktig partnerskap

Ryfisk, et datterselskap av MOWI, er en av de ledende lakseprodusentene i Norge. Selskapet har samarbeidet med NIRAS siden midten av 90-tallet, da den første kontakten ble etablert for å bistå i utviklingen av Ryfisk sin fabrikk til et moderne lakseproduksjonsanlegg.

Tar en helhetlig masterplantilnærming

NIRAS og Ryfisk har vedtatt en masterplantilnærming, som involverer klienten og deres forventninger til salg og produksjon. Masterplanen har dannet et solid verktøy for å utvikle fabrikken, med fokus på det endelige målet. I prosessen har Ryfisk hatt fordelen av NIRAS sin kombinerte ekspertkunnskap innen prosessering, hygiene, intern logistikk, bygg og forsyningsanlegg, som sammen har formet en 3D-tilnærming til planleggingen av en prosesseringsfabrikk.

Leverer omfattende tjenester

NIRAS har bistått Ryfisk i alle trinn frem til anbud og tilsyn, inkludert grunnlagsplanlegging, konseptuell design, detaljert design, anbud og tilsyn med bygg, kjøling og prosessventilasjon samt prosesseringsutstyr. De siste stegene for NIRAS har vært planlegging for en betydelig økning i filetering, med involvering av nyeste teknologier.

… = en vellykket utfall

Resultatet av samarbeidet mellom NIRAS og Ryfisk er en toppmoderne lakseproduksjonsfabrikk som oppfyller de høyeste standardene for kvalitet, effektivitet og bærekraft. Fabrikken har økt produksjonskapasiteten, forbedret produktkvaliteten og redusert miljøpåvirkningen. Prosjektet vitner om fordelene med langsiktige partnerskap, en masterplantilnærming og eksperter som arbeider sammen for å oppnå optimalt resultat for kunden.

20180612 114511

Se også:

Vil du vite mer?

Frank Nyegaard

Frank Nyegaard

Market Director

Odense, Denmark

+45 5121 7992