Daniel fikk ja til permisjon for å lære spansk med familien

DARE BYTE NIRAS

Som forholdsvis ny medarbeider ble Daniel Reinert overrasket over hvor lett det var å få ok fra hans leder til å ta permisjon i to måneder.

Sivilingeniør og prosjektleder Daniel fra NIRAS Bygg, hadde kun jobbet i NIRAS i ca. et år da han gikk inn til sin leder for å høre om han kunne ta permisjon i to måneder. Han ville gjerne til Spania for å lære spansk med familien. 

Han hadde en forventning om at det ville bli vanskelig å overbevise lederen og at han måtte argumentere godt for sin sak. Men han ble overrasket. Hun sa bare "fint", forteller Daniel. 

NIRAS - Here We Grow. 

Daniels leder, Lene Holst Kjærgaard, forteller at de har hatt en del medarbeidere i permisjon i hennes avdeling og at de har gode erfaringer:

”Vi har hatt en del permisjoner, og når våre kollegaer kommer innom med slike planer har de gjerne forberedt en lang tale eller et brev for å overbevise meg. Men som Daniel sier, så er mitt svar alltid "God tur". Jeg rekker likevel en runde gjennom følelsesregisteret, fra 'det blir en utfordring' til 'skulle ønske det var meg' til 'hvor fantastisk er det ikke at våre kollegaer kaster seg ut i eventyr og kommer inspirert tilbake',” sier Lene. 

"Det var flott at det var så enkelt å få permisjon. Vi medarbeidere er fleksible og arbeider for eksempel sent eller i helgene når det er travelt. Det betyr mye at virksomheten også er fleksibel i gjengjeld,"

Daniel Reinert

For Daniel kunne det nye eventyret by på tid med familien og muligheten for å lære seg et nytt språk: 

“Det ga meg muligheten til å lære et annet språk, få mer tid til familien, og tilbrunge mer tid i en annen kultur enn bare i en enkelt uke eller to i sommerferien. Det var virkelig en fantastisk opplevelse. Jeg er glad for at jeg gjorde det, og jeg vil helt klart anbefale andre å gjøre det samme,” sier han. 

Hjemme i Danmark tok kollegaene seg av prosjektene. Særlig en kollega som ikke hadde så mye praktisk erfaring enda i de større prosjektene, fikk nå prøve seg. Selvfølgelig etter en innkjøringsfase med god støtte fra Daniel. 

Ideen om Spania hadde være i tankene en stund. Det hele startet med hans datter, som skulle velge fremmedspråk i sjette klasse. Hun ville gjerne lære spansk. Og det ble startskuddet til et to måneders opphold i Oviedo i Asturias-regionen i det nordvestlige Spania. 

Vil du vite mer?

Daniel Reinert

Daniel Reinert

Senior Project Manager

Allerød, Denmark

+45 4299 8352

Se også: