Friheten til å koble av - fire måneder 'on the road'

HGE NIRAS 2

Henriette er med på møtet fra sommerhuset, hvor hun er på miniferie. Hun har et par teams-møter, men ellers har hun fri. Det setter hun stor pris på - det med å ha muligheten til å ha fri og koble av.

Prosjektleder Henriette Ernborg Gerlach har jobbet i NIRAS i 10 år. Hun kommer fra en bakgrunn som miljøbiolog og startet i NIRAS som deltidsansatt. Hun var egentlig på vei til å skifte retning og utdanne seg til lærer etter en periode med stress. 

Hun tok jobben i NIRAS fordi hun ville tjene litt penger ved siden av studiene. Da hun fullførte lærerstudiene, ble hun likevel værende i NIRAS. 

I begynnelsen brukte hun sin nye lærerutdannelse på å dra ut til barneskoler og forklare om klimatilpasning og bærekraft sammen med andre kollegaer fra NIRAS. Senere ble hun som prosjektleder satt i spissen for en lang rekke ulike klimatilpasnings-, natur- og miljøprosjekter, og hun har siden 2018 jobbet som fagleder for ledningskoordinering i forbindelse med elektrifiseringen av jernbanen mellom Aarhus og Aalborg. 

Henriette forteller at hun kan like å jobbe på de store tverrfaglige prosjektene, for eksempel innen infrastruktur eller planlegging i forbindelse med overvann og klimatilpasning. Det byr på litt flere utfordringer i hverdagen, noe som passer henne godt. Samtidig vet hun hvor viktig det er å koble av og ta pause fra prosjektene. 

”Det er viktig for meg å ha tid til å gjøre andre ting. Jeg har tidligere vært sterkt preget av stress, og vil ikke oppleve det igjen. Så jeg har tilpasset mitt liv. Nå jobber jeg 30 timer i uken - og av og til  tar jeg permisjon noen måneder, så min mann og jeg kan dra på roadtrip. Innen Covid-19 reiste vi to ganger. Vi slenger bare teltet i bilen og kjører avgårde. Vi har ingen planer. Vi ser hva dager bringer - i motsetning til å henge i arbeidskalenderen,”

Siger Henriette

Vil du vite mer?

Henriette Ernborg Gerlach

Henriette Ernborg Gerlach

Project Manager

Holbæk, Denmark

+45 4810 5797

Se også: