Nytt kontor og nye kolleger, men samme arbeidsdag og oppgaver

MIAJ NIRAS

Mikkel Astrup Jensen skiftet utsikten fra vårt hovedkontor i Sortemosevej til Ceresbyen i Aarhus i 2022. Som far til to små gutter var det viktig for Mikkel og kjæresten å få besteforeldre tett på og et hus med hage.

Området er ikke helt fremmed for Mikkel, som oppreinnelig er fra Nordjylland. Etter sin utdannelse som miljøingeniør fra Aalborg universitet fikk han jobb hos COWI. Her arbeidet han i en årrekke, først på deres Aalborgkontor og senere i Lyngby. I september 2019 begynte Mikkel i NIRAS sin miljøavdeling på Allerødkontoret. 

Fire uker etter at han gikk inn dørene i NIRAS, ble han far for første gang. I dag er han far til to små gutter, Alfred på 3,5 år og Emil på bare fire måneder. Da både Mikkels og kjærestens foreldre bodde langt unna, savnet de besteforeldre som kunne være tett på og hjelpe til i hverdagen. 

Familien besluttet å flytte til Silkeborg. Her kunne de bo tett på Mikkels foreldre og samtidig få et hus med hage som de ønsket seg. Mikkel gikk til sin leder, Camilla Kjær. 

NIRAS - Here We Grow.

“Jeg er virkelig glad for å jobbe i NIRAS og ville gjerne bli værende, men ikke i Allerød. Så det fortalte jeg henne. Hun sa bare at det skulle vi finne en god løsning på,” forteller Mikkel.

Og de fant en løsning som fungerer. I dag jobber Mikkel på Aarhuskontoret, hvor han er en del av miljøavdelingsne vest, men har de samme ansvarsområdene. 

“Jeg er egentlig utdannet miljøingeniør, men jeg var han som var veldig god på Excel, så jeg endte med å jobbe med digitalisering og effektivisering av interne arbeidsprosesser i prosjektene. Min rolle har ikke edret seg etter at jeg byttet kontor, men det er likevel litt som å starte på nytt med å bygge relasjoner - bare at nå har jeg tre års erfaring,” sier Mikkel med et smil.

“Styrker signalet over Storebæltsbroen”

Mikkel forteller at han og kollegaene etter COVID-19 gjerne bruker Teams, og at han jobber hjemmefra tre dager i uken. 

“Det gjorde det lettere og mer naturlig å flytte kontor. I virkeligheten har jeg hjemmekontoret, Aarhuskontoret, Allerødkontoret og Aalborgkontoret. Det er blitt mye mer flytende, og jeg kan ikke lenger se for meg å jobbe et sted hvor jeg må sitte på ett kontor frem dager i uken,” sier han.

“Halvparten av det jeg gjør, er forbundet med kontoret i Allerød. Og jeg mener at det styrker samhørigheten og samarbeidet på tvers når vi kjenner hverandre på de ulike kontorene. Tidligere tullet vi noen ganger med at “signalet ikke virker over Storebæltsbroen”,” ler Mikkel.

En lettere hverdag

I Silkeborg har Mikkel og familien fått det de drømte om da de satt i en leilighet i København. Nærhet til naturen, tett på besteforeldre som hjelper med å levere og hente barnebarna, tett på NIRAS med motorvei nesten til døren - og mer hus og hage for pengene. 

Vil du vite mer?

Mikkel Astrup Jensen

Mikkel Astrup Jensen

Engineer

Allerød, Denmark

+45 4299 9231

Se også: