railways merging

NIRAS fortsetter den gode utviklingen med stor rammeavtale

Med tre store rammeavtaler for Bane NOR fortsetter NIRAS den oppadgående utviklingen på det norske markedet.

11. jul 2017

Da Carsten Heine Lund tok over som Senior Visepresident for Infrastruktur i NIRAS, var målet hans å skape et gjennombrudd i det norske infrastrukturmarkedet. To og et halvt år senere holder han tre rammeavtaler med Bane Nor i hendene. Dette er de første av en slik type rammeavtale for NIRAS i jernbanesektoren.

«Nært samarbeid mellom de norske og danske NIRAS-kontorene, i tillegg til verdifull input fra våre rådgivere Dr. Techn. Olav Olsen AS og Rytec AS, har lagt grunnlaget for at Janne Aas-Jakobsen, Senior visepresident i Norge, kunne signere kontrakten med Bane NOR forrige fredag,» sier en stolt Carsten Heine Lund.

Viktig aktør i norsk infrastruktur

I mai 2016 ble NIRAS valgt ut i arbeidet med å forberede et kontrollprogram og tekniske planer for 14 kilometer motorvei langs E39 sør for Stavanger. Dette er kun en liten andel av tusenvis av kilometere med veier som norske myndigheter har planer om å investere i. Så mye som 900 milliarder har blitt satt av for utvikling i nasjonal infrastruktur frem mot 2029.

NIRAS tok neste steg i prosessen med å bli en viktig aktør i markedet med nok et stort veiprosjekt i begynnelsen av 2017.

Den smale, utrygge delen av E16 mellom Roa og Hønefoss skal oppgraderes, og NIRAS skal drive anbudsprosessen for nøkkelkontrakten, i tillegg til å bistå tiltakshaveren med rådgivning.

«Da vi tok våre første steg inn på det norske markedet for tre år siden hadde vi en forsiktig visjon om å få et fotfeste i markedet med et par oppdrag. Suksessen med de siste oppdragene tillater oss å heve listen vesentlig, og vi har nå muligheten til å bli en viktig aktør innen infrastruktur i Norge i årene fremover,» sier Carsten Heine Lund.

Fra mulighetsstudier til utvikling av fremtidens jernbane

Sammen med de norske samarbeidspartnerne Dr.techn. Olav Olsen AS og Rytec AS, er NIRAS en av ti rådgiverfirmaer som skal utføre arbeid knyttet til tre rammeavtaler for Bane NOR.  Avtalene dekker henholdsvis mulighetsstudier, planlegging og utvikling av Norges jernbaner for fremtiden.

Rammeavtalene løper over de neste fire årene, med opsjoner for nye to pluss to år.

«Rammeavtalen er en viktig milepæl for oss i Norge. Mange store oppdrag venter,» sier Carsten Heine Lund. Han understreker samtidig behovet for gode samarbeidspartnere, slik at prosjektene kan utføres og overleveres i overenstemmelse med kundens forventninger.